FB_IMG_1496840693729          Пожаревљанин Предраг Павловић, члан Алпинистичког одсека Пожаревац, представљао је алпинистичку заједницу Србије на светском скупу алпиниста под називом „BMC International Sea Cliff Climbing Meet 2017“, који је одржан  у месту Bosigran, Cornwall, у јужном Велсу. Овај веома важан и престижан догађај у алпинистичком свету, окупио је преко 60 пењача из 22 земље.

FB_IMG_1496840640549        Основни циљ манифестације је да се прикажу традиција и норме британског пењања које су строге и поштоване свуда у свету, да се промовишу добри односи са другим међународним федерацијама, али и пруже могућности пењања са људима из различитих земаља.

         Предраг Павловић је, током свог боравка у Велсу, успешно савладао 14 смерова различитих дужина и тежина, од којих је најдужи 198 метара а најтежи је оцењен са Е1 5c (популарни „Suicide Wall“). Имао је прилику да учи од најбољих, напредује и опроба се на гранитној стени која је у нашем окружењу реткост. На најбољи могући начин је представио нашу земљу, Планинарски савез Србије и алпинистичку заједницу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content