2020-12-28T23:29:50+01:00 29. децембра, 2020. 10:15 |

Позив за бесплатнe професионалнe обукe незапослених

 

Позивају се незапослена лица да се до 20. јануара пријаве за програм професионалне обуке, која ће за 80 полазника бити потпуно бесплатна. Сектори у оквиру којих су планиране обуке за различита занимања су туризам и повезане услужне делатности и дигитални маркетинг. На крају је предвиђено полагање испита на основу којег ће полазници добити сертификат о стручној спреми. Заинтересовани полазници ће такође имати могућност да додатно похађају лиценцирану обуку за почетнике у пословању.  

Програм професионалних обука за незапослене реализује се у оквиру пројекта „Вештине за послове – Унапређивање прилика за запошљавање и социјалну инклузију маргинализованих група кроз побољшање пословног окружења у Источној Србији“, који финансира Kраљевина Норвешка кроз пројекат „Норвешка за вас – Србија“, а који имплементира Регионална развојна агенција „Браничево-Подунавље“, у партнерству са Регионалном агенцијом за развој Источне Србије – РАРИС.

У позиву се наводи да ће програм бити реализован за укупно 80 полазника, за које ће обуке бити потпуно бесплатне, док полазници сносе евентуалне пратеће трошкове (храна, трошкови пута и сл). За пријаву је потребно попунити формулар који се налази на линку: на линку: https://forms.gle/ymw1UByLwA51792t5. За додатне информације можете контактирати Регионалну развојну агенцију „Браничево-Подунавље“ – РРА БП (Стари корзо 30/3, Пожаревац, 012/510-824, 511-823 ).

Након завршетка процеса пријава, биће формиране групе и дефинисане локације на којима ће бити реализоване поједине обуке, о чему ће сви пријављени бити обавештени. Рок за пријаву је 20. јануар 2021. Реализација обуке је начелно планирана од фебруара до јуна 2021. године.

Могу се пријави незапослена лица и то: старости од 18 до 29 година, жене, рурално становништво и припадници других осетљивих група. Важно је такође да имају пребивалиште на територији неке од програмских општина: Голубац, Велико Градиште,  Петровац на Млави, Kучево, Жагубица, Мало Црниће, Жабари, Велика Плана или Смедеревска Паланка.

Обуке ће бити реализоване у Голупцу, Великом Градишту, Петровцу на Млави и Великој Плани, уз напомену организатора да ће обуке бити одржане на локацији где постоји минимум пет пријављених полазника за конкретно занимање. Указују и на то да ће део обука бити реализован кроз теоретска предавања, део кроз практичну наставу.