Правила коришћења и приватност

Добродошли на портал www.recnaroda.co.rs (у даљем тексту: Пoртал Реч народа) званичну презентацију НИПД „Реч народа“ а.д. Пожаревац (у даљем тексту: Реч народа).

„Реч народа“ вам омогућава коришћење услуга и садржаја свог портала под условима који се наводе у даљем тексту. Сваким приступом порталу или било ком његовом делу или подсајтовима, сматра се да је корисник упознат са свим правилима и евентуалним ризицима који настају из коришћења ових веб страна, као и да их у целости прихвата.

АУТОРСКА ПРАВА

НИПД „Реч народа“ а.д. Пожаревац власник је ауторских права на све сопствене садржаје (текстуалне, визуелне и аудио материјале, базе података и програмерски код) који су објављени у штампаном или у електронском издању (www.recnaroda.co.rs) недељне новине „Реч народа“.

Преношење текстова или делова текстова, дозвољено је само у обиму од максимално 300 словних знакова и то ИСКЉУЧИВО СА ПОЧЕТКА ТЕКСТА –  осим у случају кад је са уредништвом недељних новина „Реч народа“ постигнут договор о другачијим условима.

Приликом таквог преношења обавезно је навођење извора (извор: „Реч народа“) испод наслова, и стављање линка на крају са усмерењем на оригинални текст, назнаком цео текст прочитајте на: (линк).

У случају преношења текста или информација из текста, као и фотографије супротно наведеним правилима, „Реч народа“ задржава право да у складу са Законом против прекршиоца покрене судски поступак ради заштите ауторских и других сродних права и надокнаде штете.

„Реч народа“ ће одмах размотрити примедбе посетилаца који сматрају да им је објављивањем садржаја на порталу повређено сопствено ауторско право. У случају да се утврди да се ради о повреди ауторских права, текст, фотографија и др. биће скинути са портала.

 КОМЕНТАРИ ПОСЕТИЛАЦА

Кад је реч о интерактивним садржајима (коментарима посетилаца), „Реч народа“ задржава право да не објави садржаје којима се повређује приватност неког лица, увредљиве садржаје као и садржаје који су у супротности са одредбама Закона о јавном информисању. „Реч народа“ не одговара за коментаре посетилаца који су одраз њиховог мишљења.

 

ЛИНКОВИ НА ДРУГЕ ВЕБ СТРАНИЦЕ

„Реч народа“ не сноси одговорност за садржину веб страница изван свог портала.

 

ОГЛАШАВАЊЕ

„Реч народа“ није одговорна ни за какву штету насталу оглашавањем на свом порталу, јер се ради о пословном односу између посетиоца портала и оглашивача.

ЗАШТИТА ПРИВАТНОСТИ

Портал Реч народа поштује приватност својих корисника и посетилаца. Податке из процеса регистрације, те остале податке о кориснику, „Реч народа“ неће давати на увид трећој страни. Подаци о кориснику неће бити доступни трећој страни осим у случају када је таква обавеза регулисана законом.

Портал Реч народа може у складу са законом прикупити одређене податке о корисницима добијене током коришћења портала (искључиво подаци о рачунру и подаци о Интернет провајдеру). Ове податке Реч народа користи како би имао информације којима би побољшао портал и његове садржаје додатно усмерио и прилагодио публици која га посећује.

Портал Реч народа се обавезује да ће чувати приватност корисника портала, осим у случају тешког кршења правила Портала Реч народа или незаконитих активности корисника.

 

ОБАВЕЗЕ КОРИСНИКА

Kорисницима Портала Реч народа строго је забрањено:

  • објављивање, слање и размена садржаја који крше постојеће српске и/или међународне законе, садржаја који је увредљив, вулгаран, претећи, расистички или шовинистички те штетан на било који други начин;
  • обављивање, слање и размена информација за које посетилац зна или претпоставља да су лажне, а чије би коришћење могло нанети штету другим корисницима;
  • лажно представљање, односно представљање у име другог правног или физичког лица;
  • објављивање, слање и размену садржаја који су заштићени ауторским правом;
  • објављивање, слање и размена нежељених садржаја корисницима без њиховог пристанка или тражења, или путем обмане;
  • свесно објављивање, слање и размена садржаја који садржи вирусе или сличне компјутерске датотеке или програме начињене у сврху уништавања или ограничавања рада било ког софтвера и/или хардвера и телекомуникацијске опреме;
  • прикупљање, чување и објављивање личних података других посетилаца портала и корисника.

ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ

„Реч народа“ може у свако доба изменити допунити Правила.

Skip to content