2020-09-12T09:09:18+02:00 12. септембра, 2020. 09:09 |

Предуслови за спортски туризам у Кучеву

У оквиру кампање обиласка  територијалних спортских савеза, генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић посетио је Кучево. Домаћини су му били секретар Спортског савеза Општине Александар Илић, Саша Булутић, члан Општинског већа задужен за спорт и Милош Петровић, који је у протеклом мандату у Већу био задужен за овај ресор.

– Носимо позитивне утиске након састанка са људима који предводе спорт у Кучеву. Спортски савез ове општине на најбољи начин контролише расподелу средстава клубовима и добро сарађује са локалном самоуправом, истакао је Маринковић и  додао да је у плану да се наредне године, по спровођењу едукације спортских стручњака, бесплатном фитнес обуком жена у оквиру акције „Буди здрава – вежбај са нама“ обухвати и општина Кучево.

-Надамо се да ће се наставити интересовање за Сеоске спортске игре као и за трку „Хомољски мотиви“,   рекао је Маринковић.

На састанку се говорило и о спортском туризму и потенцијалима захваљујући којима Кучево може постати центар спортског туризма овог дела Србије. Повећањем смештајних капацитета и унапређењем спортске инфраструктуре, Кучево би могло да постане незаобилазна дестинација на мапи спортског туризма, речено је овом приликом.