„Мали театар“ Дома омладине у Пожаревцу недавно је у сали Радничког универзитета извео премијеру Сремчевог „Поп Ћире и поп Спире“. Представу је режирао М. Миленковић.

    Одмах треба рећи да је представа успела и да су гледаоци имали прилику да више пута аплаудирају младим глумцима. Премијера „Поп Ћира и поп Спира“  имала је сасвим добро изграђену динамику, добро постављен однос ликова и изванредно погођене костиме које је креирала Вера Милановић.

     У  очи пада и неколико изванредно остварених ликова. То је пре свега лик поп Ћире у тумачењу Миодрага Милановића и поп Спире кога је тумачио млади Благоје Савовић. Најбоље остварена драмска сцена је сцена обрачуна и избијања зуба која превазилази оквире аматерских креација. Добре ликове су остварили и Анђелка Петровић као  Јула,  Мирослав Илић као Аркадије, Љубиша Павловић као Владика, Благоје Журкић и Славољуб Стефановић.

    Највећа слабост представе, уколико бисмо били нешто строжији је недовољно изграђена говорна култура појединих глумаца. Игра и брз ритам  представе утицали су да многе личности аутоматски саопштавају текстове (Мирјана Ђукић, Цица Драшковић, Јован Стојковић).

Share.

Comments are closed.

Skip to content