2020-10-17T10:07:58+02:00 17. октобра, 2020. 10:05 |

Проглашени победници конкурсa „Мој свет“

У Рамској тврђави на Дунаву проглашени су најбољи аутори ликовних радова на Другом међународном конкурсу „Мој свет“ који је спровела Хуманитарне организација за регионалну подршку особама са инвалидитетом „Србија великог срца“. Свечаност проглашења најбољих организована је у сарадњи са Општином Велико Градиште, Туристичком организацијом и Народном библиотеком „Вук Караџић“. 

Жири из Србије, Хрватске и Црне Горе оцењивао је више од 100 радова које су послали појединци, школе и институције из Србије, Хрватске и Црне Горе и Канаде.

-Одлучили смо да ауторе поделимо према узрасту у млађу и старију категорију. У млађој категорији постоје три категорије, прва је „таписерија“, победник је Дора Јадрања из Центра за аутизам из Ријеке,  а у другој категорији „фотографија“ победник је Милан Баљић  из Великог Градишта. У категорији „слика, цртеж и колаж“ доделили смо неколико награда. Две треће награде деле Маша Пајовић, Ресурсни центар за децу и младе из Подгорице и Лука Благојевић из Торонта, Канаде. Две друге награде освојили су Алекса Васић и Филип Дељанин, чланови организације „Србија великог срца“ из Великог Градишта. Победник овогодишњег ликовног конкурса је Милан Ваљић, члан „Србије великог срца“ из Великог Градишта, сазнајемо од председнице Хуманитарне организације „Србија великог срца“, Јелене Марковић.

У категорији одраслих особа са инвалидитетом две треће награде освојили су Горан Тријић из Београда и Марко Рогановић из Даниловграда. Друга награда припала је Марку Петковићу из Београда и Филипу Вуковићу из Подгорице. Победник у категорији одраслих је Милена Гардиновић из Пожаревца. 

Осим ових додељена је и специјална награда сликарки Ани Симанић Стокић из Београда академском сликару, особи са инвалидитетом. 

Прва изложба награђених радова на овогодишњем конкурсу „Мој свет“ биће постављена у Народној библиотеци  „Вук Караџић“ у Великом Градишту.