2020-09-24T14:25:56+02:00 24. септембра, 2020. 14:25 |

Протест Ариве Литас: Сат времена обуставе саобраћаја у целој Србији

 

„Арива Литас“ ће у петак, 25. септембра, на сат времена обуставити саобраћај у целој Србији, у знак протеста на целокупан ток и одлуку о додели уговора у поступку јавне набавке за избор приватног партнера за превоз на територији Града Пожаревца.

У компанији исказују намеру да радикализују протест до целодневне обуставе саобраћаја, истичући наду да до тога неће доћи и да ће их било који надлежни орган, пре свега градоначелник Пожаревца, позвати на разговор до понедељка, 28. септембра, када најављују даље обуставе.

Како наводе у саопштењу, „протест је последица непредузимања мера од стране институција и надлежних органа Републике Србије против незаконитости у поступку јавне набавке за избор приватног партнера за услуге превоза на територији Града Пожаревца“.

Тим поводом већ је одржан један протест у Пожаревцу, где је и седиште компаније „Арива – Литас“.

Негослав Јовановић, директор компаније, наглашава да је тендер незаконит с обзиром на то да је документација у супротности са јавно објављеном студијом о саобраћају и са пројектом јавно – приватног партнерства одобреног од надлежног органа:

– Најпре због тога јер је креиран само за једног понуђача који једини у Републици Србији поседује 25 возила са погоном на компримовани природни гас, млађих од девет година. Свесни смо да ће ово изазвати негодовање корисника и унапред се извињавамо због непријатности које ће имати и молимо за разумевање због овакве одлуке. Активности које предузимамо, јавни протести, апели које шаљемо надлежним органима, обраћање медијима и прекид саобраћаја, нису искључиво у интересу Ариве Литас, већ у крајњој линији и локалне заједнице, као и грађана који у њој живе, наводе у компанији.