2020-09-02T14:10:21+02:00 2. септембра, 2020. 13:55 |

Реакција ГО Народне странке Пожаревац на одлуку о превозу Пожаревљана

Градски одбор Народне Странке Пожаревац у саопштењу за јавност реаговао је на уговор града и превозничких фирми из Петловаче и Куле и најоштрије осудио прихватање, како се наводи, неповољнијих тендерских понуда у области превоза путника на територији града Пожаревца.

„Наиме када говоримо о јавно-приватном партнерству, након седам деценија вршења превоза путника на територији општине, овај посао је додељен очигледно подобнијем а не погоднијем понуђачу. Не улазећи у то да ли су предузећа која су добила на јавном надметању то добила из разлога бесплатног превоза путника, а за потребе владајуће странке у време одржавања митинга, постављамо следећа питања:

-С обзиром на то да компанија из Пожаревца запошљава велики број људи са територије града, да ли се размишљало о одржању радних места истих, или се иде на додатни удар незапослености у овом граду?

-Да ли се размишљало о великом броју локалних предузећа која послују са овом компанијом, од којих град убира порез и на које ће оваква одлука индиректно утицати на смањење пословног прихода, те потенцијално угрозити још радних места?

-Уговор је потписан на период од 15 година. Како је могуће да у будућем периоду не дајете икакву шансу у натецању за овај посао ни једној другој фирми, стављајући преудијенцију да бољи понуђач неће постојати?

-Колико ће за период од 15 година, на колико је уговор парафиран, буџет града бити оштећен?

Овом приликом постављамо питање и новом градоначелнику:

-Поштовани градоначелниче, да ли ће те се позабавити овом тематиком и спречити штетност оваквог уговора по Град?
-Хоћете ли стати уз запослене суграђане или су партијска послушност и подобност неприкосновене?“