Прошле недеље почело је редовно годишње одржавање свих јавних паркиралишта у граду. У питању је обавеза Предузећа да у складу са повереном делатношћу, редовно одржава јавна паркиралишта у смислу одржавања хоризонталне и вертикалне сигнализације, као и свега другог што представља инфраструктуру јавних паркиралишта.

Уговор је потписан 2. јула ове године, вредност радова је 777.700,00 динара без ПДВ-а, а рок за завршетак радова је 90 дана. Уговором је предвиђено обнављање фарбе на свим паркинг местима у граду којима управља ЈКП „Паркинг сервис“ Пожаревац, као и замена дотрајале вертикалне сигнализације.

Директорка Паркинг сервиса Марија Паповић каже да, с` обзиром на  то да је због радова у граду одређени број улица затворен, извођачи раде у ноћном периоду, како би се максимално избегло блокирање саобраћаја у најфреквентнијим деловима дана. Она је, уједно, замолила кориснике јавних паркиралишта да имају стрпљења и толеранције док трају радови:

– Овим обележавањем још једна улица ће бити уведена у Зону.  У питању је Немањина улица, испред вртића “Пчелица”. Наиме, на овој локацији постоји алармантан проблем паркирања, нарочито у јутарњим сатима када родитељи доводе децу у вртић и када их узимају из вртића. Било је ранијих покушаја да се саобраћајном сигнализацијом онемогући задржавање возила на овој локацији, у периоду од 6 до 8  и од 14 до 16 часова. Тај знак и сада постоји, али пошто се то не контролише, ова мера и није дала жељени ефекат, рекла је Паповић и додала:

-Из ПУ „Љубица Вребалов“ су нам се обратили за помоћ у решавању овог проблема. Увођењем у Зону I ове локације, време паркирања ће бити ограничено на 180 минута, чиме ћемо обезбедити фреквенцију возила на овој локацији. Родитељи који воде децу у овај вртић, неће морати да плаћају паркирање, с` обзиром на то да свакако постоји толеранција од 15 минута за плаћање првог започетог часа паркирања, што је сасвим довољно времена да родитељи оставе или узму децу из вртића. На овај начин ћемо сигурно омогућити да на овој локацији буде слободног места за паркирање.

          Осим поменуте новине и обележавања јавних паркиралишта „Паркинг сервис“ припрема још једно изненађење за родитеље најмлађих Пожаревљана, чиме ће ово предузеће још једном потврдити своју  друштвену одговорност, а о чему ћемо вас ускоро известити.

Share.

Comments are closed.

Skip to content