2020-08-26T13:47:27+02:00 25. августа, 2020. 10:06 |

Паркинг сервис Пожаревац:Редовно годишње одржавање јавних паркиралишта

Из Јавног комуналног предузећа „Паркинг сервис“ Пожаревац најављују да се током текуће недеље почиње са радовима на одржавању хоризонталне и вертикалне сигнализације на свим јавним паркиралиштима у граду.


Наиме, у питању је обавеза Предузећа да у складу са повереном делатношћу врши редовно годишње одржавање свих јавних паркиралишта којима управља.

 

 Марија Паповић

– Као и сваке и ове године ЈКП „Паркинг сервис“ Пожаревац Програмом пословања предвиђа одређена средства за одржавање свих јавних паркиралишта у граду, у смислу одржавања хоризонталне и вертикалне сигнализације. Програмом пословања за 2020. годину предвиђена су средства у износу од милион динара, Како су се актуелна епидемија и период ванредног стања које је било на снази у Републици Србији ове године негативно одразили на приходе предузећа одлучили смо да ове године направимо уштеде код ових послова. У том смислу, у јулу месецу потписан је уговор о обележавању хоризонталне сигнализације и набавке саобраћајних знакова на износ од 498.370,00 динара, каже директорка ЈКП „Паркинг сервис“ Пожаревац Марија Паповић.

Монтажна гаража краје септембра

Из Паркинг сервиса најављују да се до краја септембра очекује пуштање у рад монтажне паркинг гараже у Таковској улици, капацитета 140, плус 3 места за особе са инвалидитетом, чиме ће се значајно решити проблем паркирања у граду. Осим тога, до краја године се планира и увођење Блоковске зоне у блоку зграда „Ламела“ у Улици Моше Пијаде, чиме ће се решити вишегодишњи проблем паркирања станара у том блоку.

У складу са уговором обновиће се фарба на свим јавним паркиралиштима у граду, извршити демаркирање непотребних хоризонталних ознака (укинутих паркинг места и слично) и поставити неопходна вертикална сигнализација. 

-Као и прошле године, настојаћемо да се сви послови из овог уговора врше уз што мање застоја у саобраћају, како се не би реметио комфор и учесника у саобраћају и корисника јавних паркиралишта, истакла је директорка Марија Паповић.