2020-08-19T08:28:06+02:00 19. августа, 2020. 08:28 |

Реконструкција костолачког вртића

У оквиру Предшколске установе „Љубица Вребалов“ у Пожаревцу која своју делатност остварује у 10 објеката, у 91 васпитној групи и једној групи у пожаревачкој Општој болници, током јула радило је пет објеката, укључујући и вртић у Костолцу. У августу, број вртића који су своја врата отворили за малишане је удвостручен.

Према речима директорке Установе Тање Лончар, у претходном периоду у вртићким групама није био велики број деце. 

-Групе су и сада прилично празне. Малишани се нису спајали, већину времена проводили су у дворишту, шетали су градом, максимално користили лепо време. Придржавамо се свих превентивних мера, мерења температуре, дезинфекције, васпитачи носе маски, држи се физичка дистанца, организујемо активности прилагођене тренутној ситуацији. Деца су здрава, немамо случајева да је неко дете оболело од корона вируса, истакла је Лончар која је овом приликом говорила о инвестиционим улагањима у костолачки вртић „Мајски цвет“.

Тања Лончар

-Извршена је пренамена простора, велика трпезарија претворена је у собу. Такође,  део једног простора, заједно са ходником, претворен је у просторију за ручавање. Тиме смо проширили објекат и повећали капацитет за упис малишана у вртић. Мали број деце остао је неуписан. Наредне године, у плану је постављање мобилијара, уређење дворишта, односно игралишта. Након ребаланса буџета имамо у виду и реконструкцију крова јасленог дела, као и кречење и комплетно уређење „Мајског цвета“, истакла је директорка ПУ „Љубица Вребалов“ Тања Лончар уз напомену да ће са истим и сличним улагањима наставити и у осталим објектима у Пожаревцу. Како је рекла, у плану је уређење дворишта и игралишта у једном броју градских вртића. 

М. П.