2020-07-14T10:43:29+02:00 14. јула, 2020. 10:43 |

Са спортских терена

ФУДБАЛ: ПРВА УТАКМИЦА НА ГРАДСКОМ СТАДИОНУ

У среду са Обреновчанима

У среду, 15. јула, на Градском стадиону, популарном Вашаришту, одиграће се пријатељска утакмица између „Младог радника 1926“ и Радничког из Обреновца.

Сусрет почиње у 17 часова.


ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ ЗА ЖЕНЕ

Са Земункама у првом колу

Супер лига Србије за даме у копачкама силом прилика је проширена на 10 чланова. По завршетку сезоне 2020/2021. враћа се на „коту 8“. После двокружног система и 18 кола, испашће две најслабије пласиране екипе, а остале ће наставити такмичење у плеј-офу и плеј-ауту. Четири најбоље играће за титулу, а остале од петог до осмог места за опстанак. Првенство почиње 8. августа, у првом колу ЖФК „Пожаревац“ дочекује као домаћин старог ривала „Слогу“ Земун.


РУКОМЕТ: ПОЖАРЕВАЧКИ РУКОМЕТАШИ  У НИЖЕМ РАНГУ

МРК „Пожаревац“ у Првој лиги

После елиминације из Супер „Б“ лиге, зато што није уплаћена котизација за такмичење у сезони 2019/2020, МРК „Пожаревац“ ће од наредне јесени играти у Првој лиги „Центар“ коју води РС Београда, у којој од клубова са територије браничевског округа игра и „Слога“ из Петровца на Млави. 


ФУДБАЛ: „ЕКСПРЕС“ ИЗА ЛОЖИОНИЦЕ КРЕНУО ПУНОМ ПАРОМ

Железничар тренира свакога  дана 

На стадиону иза ложионице пожаревачки „Железничар“ почео је са припремама. Тренер Небојша Стефановић ради сваког дана са 25 играча, како  би „Експрес“ био у правој  форми за што успешнији старт у Браничевској окружној лиги. 


Летњи прелазни рок

Фудбалски савез Србије донео је одлуку да летњи регистрациони период (прелазни рок) у 2020. за фудбалере и фудбалерке свих клубова и степена  такмичења почне у уторак, 14. јула и да траје све до понедељка, 5. октобра.  


Давидовић секретар Школе фудбала

Пожаревачки српсколигаш „Млади радник 1926“ ангажовао је младог фудбалског радника из Пожаревца Милоша Давидовића за секретара Омладинско – пионирске школе фудбала.


Селекције стартују 15. августа

Све такмичарске селекције (пионири, кадети и омладинци) „Младог радника 1926“ крећу са припремама од 15. јула на Вашаришту. 


Одложен меморијални турнир

Други Меморијални турнир „Миланче Рајковић Бате“ за млађе категорије (2007-2012) који је требало да се одржи 11. и 12. јула и за који се пријавио велики број екипа, међу којима и београдска „Црвена звезда“ и „Партизан“, због актуелне ситуације изазване ковидом 19, а у циљу безбедности младих играча и њихових родитеља, одложен је до даљњег.


Именовани нови секретари

Уместо Емила Јанковића, на место техничког секретара у ГФС Пожаревац постављена је бивша фудбалерка, активан фудбалски судија Маја Милошевић. Такође, бивши фудбалски судија Емил Јанковић преузео је дужност техничког секретара у ФС браничевског округа.  


Отказан сусрет у Младеновцу

Иако је минуле суботе требало да „Млади радник 1926“ одигра утакмицу на стадиону „Селтерс“ у Младеновцу, своју прву утакмицу провере са истоименим клубом, тај сусрет је отказан због забране окупљања више од десет људи. С тим у вези, тренер Жарко Јовановић је на Вашаришту поделио своје играче, тако да је одиграна утакмица између „белих“ и „црвених“. 


  Отказан турнир „Играј на трави“

Традиционалан 4. Стишки турнир у малом фудбалу „Играј на трави 6+1 „ у Берању, отказан је због ситуације са корона вирусом.

                                                                                 Р. Сандић