2020-11-08T22:54:57+01:00 9. новембра, 2020. 06:47 |

Са вама у служби здравља

Ових дана се навршава осам година рада Поликлинике „ТЕКТУМ мед-лабор“ у Пожаревцу и са поносом и великим задовољством  желимо да вам представимо резултате рада овог скромног, али вредног колектива. Менаџерски тим ове установе  први корак је начинио оснивањем Тектум мед лабораторије  2012. године упоредо развијајући лабораторијску и поликлиничку делатност што га издваја као јединствен концепт организовања и са највише регистрационих делатности  у овом делу Србије. Захваљујући колективу у коме су од почетка били признати стручњаци из домена своје специјалности као и врсни медицински радници,  корисници наших услуга су препознали нашу стручност, посвећеност пацијентима и њиховим потребама. Поред стручног рада, пријатног амбијента у просторијама установе, љубазности особља са жељом да се изађе у сусрет сваком кориснику у зависности од његових потреба за стручним саветом, лабораторијским анализама или лекарским прегледом, корисници услуга су препознали посвећеност свих запослених и узвратили нам својом вером у наш рад и дугогодишњим поверењем, истиче прим. др Верица Арсенијевић специјалиста микробилогије.

Пратећи актуелне здравствене проблеме у нашој општини и шире у региону, учесталост појединих здравствених проблема за које корисници траже помоћ, тако се овај колектив прилагођавао потребама и захтевима корисника и ширио сваке године опсег својих понуда за решавање тих проблема. Од почетне, горе наведене поликлинике, колектив је обогаћен  веома добро опремљеном лабораторијом  „Тектум плус“ у Петровцу на Млави где су кориницима услуга омогућене све лабораторијске процедуре,“Тектум мед“  у Костолцу омогућивши корисницима здравствене услуге из области опште медицине, затим Поликлиника „Тектум нео“ у Пожаревцу као проширење услуга специјалистичких служби, Поликлиника „Мајдан“ у Мајданпеку , која као једина поликлиника у граду и околини, а на задовољство корисника услуга пружа велики број специјалистичких услуга. Као најмлађи у породици Тектум настаје „Тектум физио“ у Пожаревцу која својим корисницима нуди услуге из области физикалне медицине и рехабилитације која ће својим корисницима услуга омогућити терапијске процедуре индиковане тимом специјалиста из ове области.

                                                    „Тectum plus“ у Петровцу на Млави

Како нам истиче Биљана Крстић ПР Тектума, поред просторне, техничке опремљености и квалитетног здравственог кадра, велики тим „Тектум“-а  је највише пажње посветио квалитету рада, односу према пацијентима, улагању у знања и вештине и едукацији као здравствених радника тако и корисника наших услуга. 

Одржали смо низ здравствено васпитних предавања из области репродукције и очувања породице, ендокринологије,  полно преносивих болести, значај основних лабораторјских анаиза, правилне исхране и здравог начина живота. Предавања су одржали наши признати стручњаци а имали смо и стручњаке из Београда, Новог Сада и  из иностранства- Беча, каже.

У разговору са магистром Јеленом Перић, дипл.фармацеутом-биохемичаром смо сазнали да се Лабораторија Тектум-а зановила ове године са новим лабораторијским уређајима и да непрестано прати и учествује у размени искустава са стручњацима из ове области  како из земље тако и из иностранства. Поликлиника Тектум мед лабор је једна од 27 лабораторија у Србији која поседује решење Министарства здравља за извођење САРС ЦоВ-2 серолошких тестова. 

-Резултате тестирања на САРС ЦоВ-2 антитела (ИгМ и ИгГ) нашим корисницима издајемо у року од 45 минута. Увидевши потребу наших људи који раде у иностранству због путовања као и због потребе показивања тестова код послодаваца омогућили смо издавање резултата на српском и енглеском језику. Идуће недеље, а у част наше годишњице Тектум покреће бесплатно лабораторијско Саветовалиште за пацијенте и остале кориснике наших услуга под патронатом  прим. Милке Голубовић.