2020-08-21T20:08:01+02:00 21. августа, 2020. 20:08 |

„СИЛАФЕСТ ONLINE 2020“ од 30. августа

Дванаести међународни фестивал туристичког и еколошког филма „СИЛАФЕСТ“ ове године одржаће се од 30. августа до 5. септембра Но, због пандемије COVID 19 и другачијих правила и мера за спречавање ширења заразе аутори и учесници ће се дружити online, што је ушло и у име Фестивала.


Ова јединствена туристичко-еколошка манифестација на нашим просторима која се приређује у Великом Градишту, уобичајено окупља десетине туристичких радника, режисера, и продуцената  туристичких и еколошких филмова из читавог света који су се нашли у ужем избору за фестивалске награде а „СИЛАФЕСТ“ је део ланца филмских фестивала CIFFT који под патронатом Светске туристичке организације – UNWTO која окупља најбоље фестивале ове врсте филмова у  у Њујорку, Лос Анђелесу, Варшави, Берлину, Кану, Порту, Бечу, Истанбулу…

Ове године од 196 пристиглих филмова селекциона комисија је одлучила да жирију и фестивалској публици прикаже 54 најбољих остварења које ће заинтересовани из целог света моћи да виде на линку  https://www.youtube.com/channel/UCcQuENNhwBhzG6hm0eCiYZw

Додела фестивалских награда која се традиционално одржава у анфитетару Градског парка у Великом Градишту, биће одржана  такође on line,  овог пута у згради Општине овог града на Дунаву.

Чланови жирија „СИЛАФЕСТ ONLINE 2020“ били су Andreas Mescuh продуцент из Граца, Аустрија, Владимир Рацковић композитор филмске и позоришне музике, Србија, Владимир Павковић професор на Високој струковној школи туристичких студија у Београду, а Претседник жирија био је Julian McDonalds iz Londona, прошлогодишњи добитник GRAND PRIX Силафеста.

Покровитељи „СИЛАФЕСТ ONLINE 2020“ су Општина Велико Градиште, Министарсто трговине, туризма и телекомуникација, Туристичка организација Велико Градиште, Туристичка организација Србије, Висока туристичка школа струковних студија из Београда и бројни други спонзори.

В.В.