На 55. Меморијалу у Марибору учествовало је десет eвропских земаља и Кувајт и Тајван. У конкуренцији јуниора, Костолац је представљао Василије Арсић, а међу сениорима Урош Петртовић и Лука Живановић. 

У квалификационом такмичењу, Василије је лоше одрадио своје вежбе, па је сходно томе изгубио могућност уласка у финално такмичење. Његове старије колеге, такмичари сениори, Урош Петровић и Лука Живановић, у квалификацијама и вишебојском такмичењу показали су добро вежбање, што је и допринело резултату. Урош Петровић освојио је сребрну медаљу у вишебоју и изборио финале на свим справама. Лука Живановић изборио је бронзу у вишебоју и финале на партеру и прескоку.

Финалног дана такмичења, Лука Живановић је због киксева на партеру заузео 8. место и због пада на прескоку, 6. место. Урош се боље снашао, па је освојио три пета места: на коњу са хватаљкама, прескоку и разбоју. На вратилу, због пада у доскоку, освојио је 6. место и 8. место на партеру. На круговима је био на домак медаље, али је освојио незахвално 4. место.  

Такмичари исказују захвалност на финансијској подршци и могућност да наступе на европском надметању. Вредност су освојене медаље и уласци у финала. 

Њихов одлазак на такмичење и прилику да одрже углед и статус на међународном нивоу  подржали су синдикати Термоелектране, Георад, Прим, предузеће „Монтажа“, као и локали Дарса, Малиган, Антик, Чил Аут, мењачница „Кеш 012“, Илић и пиљара „Дели шес“. 

                                                                                                                                               Д. М. 

Share.
Leave A Reply

Skip to content