149Пожаревачко Спортско риболовачко друштво „Горња мала“ окупило је тридесетак пецароша свих генерација на Клупском такмичењу у спортском риболову на пловак. То је иначе део пројекта „Удицом против порока“, у организацији СРД „Горња мала“, а под покровитељством Града Пожаревца.

             Пецароши су се на стази „Дунавац“ у Костолцунадметали у четири категорије: деца до 14 година старости, жене, особе са инвалидитетом и сениори.Најбољи до 14 година старости је Михајло Лукић, другопласирани је Никола Матић, а трећи по улову био је Лука Стоиловић. Иначе, најмлађи учесник турнира је четворогодишњи Максим Андреић.

             Међу женама најбоља је Радославка Матић, друга је Јована Матић, а трећа Андријана Ђорђевић. У надметању особа са инвалидитетом победник је Божидар Дијанић, други је Благоје Ристевски, а трећи Славиша Тодоровић. У категорији риболоваца сениора најбољи је Вељко Грујић, друго место освојио је Синиша Перић и треће Горан Стоиловић.

Спортско риболовачко удружење „Горња мала“ је у оквиру овог пројекта, непосредно пред такмичење, организовало обуку најмлађих чланова Друштва у пецању на пловак. Са њима су радили Владета Јочић и Драгољуб Марковић, а да је обука била успешна сведочи чињеница да је свако дете упецало по рибу.

Председник СРД „Горња мала“ Пожаревац Миодраг Ђорђевић Бобе, указује на значај оваквих активности и истиче: – Циљ пројекта је допринети развоју, афирмацији и промоцији спортског риболова код деце, омладине и особа са инвалидитетом на територији града Пожаревца. Истовремено се промовишу спорт, дружење, толеранција, одговорност… Програм смо остварили сопственим снагама и ангажовањем вредних волонтера. Верујемо да се оваквим активностима може допринети одвикавању деце од нездравих стилова живота и усмеравању на дружење и солидарност, а особама са инвалидитетом указати на то да нису заборављени.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content