Потоци зноја лију, оштри шутеви, бравурозне одбране, тренира се до изнемоглости. Сала Основне школе „Вељко Дугошевић“ одјекује од веселог смеха девојака у црвеним тренеркама, али ту атмосферу повремено прекида оштри глас тренера Сандића који даје последња тактичка упутства пред одлазак у Крушевац. Посетили смо их и упитали шта очекују од четвртог јуниорског клупског Првенства Србије.

Голман екипе Бранка Радовановић, јуниорска репрезентативка Србије је оптимиста.

 -Очекујем бољи пласман него прошле године када смо биле седме. Сада смо далеко искусније и старије за једну годину. Даћу све од себе да на овом такмичењу потврдим своје репрезентативне квалитете. 

Оптимизам провејава у редовима „младих лавица“, али конкуренција је јака. Довољно је рећи да на првенству учествују најбоље екипе Србије, међу њима Раднички из Београда на чеку са тандемом савезних тренера Кандија – Марковић. Ту је у репрезентативка Китићева, затим екипе ОРК Београд, Вождовац (Бгд), ДИН (Ниш), Слога (Ужичка Пожега)…Али моторна снага тима Драгице Стаменковић не боји се звучних имена већ каже:

 -Добро смо се припремиле, нећемо се лако предати, а нека победи ко буде бољи. Два месеца рада морају да донесу резултате. 

Систематским радом екипа је достигла висок ниво и представља једину јуниорску екипу са Подунавског региона, која се такмичи у сениорској конкуренцији. Ефектним головима посебно се истиче Миланка Стокић која каже:

-Трудићу се да постигнем што више голова.

(Д. Перић)

Share.

Comments are closed.

Skip to content