Од минулог понедељка на пожаревачком Вашаришту свакодневно ради суперлигаш ЖФК „Пожаревац“. Неколико играчица је напустило клуб, међу њима и репрезентативка Марија Вуковић, а и тренер Сандра Стефановић више није шеф струке. Председник Љубиша Станојловић није много забринут зобг тога.

    -Са Сандром Стефановић из Петровца на Млави, завршили смо једногодишњу сарадњу. Сандра се сама повукла из приватних разлога. Најавила нам је одлазак на време и растали смо се коректно. Уместо ње ангажовали смо Славку Пашти из Смедерева, некада искусну фудбалерку и дугогодишњег тренера и селектора млађих категорија ФС РЗС. Верујем да ће успети да нам укомпонује екипу за нову првенстсвену сезону. Тим нам је доста подмлађен. Сениоркама је прикључено десет играчица из подлмлатка. Наравно, морамо да доведемо бар четири фудбалерке са стране.

      Стручном штабу треба помоћ и подршка.

      -Ту је наш легендарни тренер. Стојан Јовановић, који је и даље спротски директор помагаће максимално шефу струке Славки Пашти као и осталим тренерима млађих категорија.

       Алфа и омега голгетер, капитен и најбоља играчица Марија Вуковић је после 15 година отишла са Вашаришта.

       -Вуковићева је отишла у Русију и потписала за шампионску екипу Рјазан из истоименог града 150 километара удаљеног од Москве. Желимо јој пун успех. Наравно, адекватну замену за нашег бившег капитена и голгетера тешко је наћи, али морамо се снаћи и борити за што бољи пласман.

       ЖФК Пожаревац је дугогодишњи члан Супер лиге.

      -Наша обавеза, обзиром да смо стараоседеоци у елити је да се пласирамо у горњи део табеле и избегнемо непријатну ситуацију као минуле сезоне када је игран бараж за опстанак и тако сачувамо традицију играња у елити.

        Услови су исти као и претходних деценија.

      -Што се тиче услова за рад они су минимални. Имамо смао један и то главни травнати терен на Вашаришту, на коме тренирају, поред нас и фудбалери српколигаша Младог радника 1926, као и клуб америчког фудбала „Пастуви“.  На истом терену раде и млађе категорије, а све те екипе на њему играју и своје првенствене утакмице. Проблем је велики јер Градски стадион нема помоћни терен и никада га није ни имао. Поред свега тога морамо да се држимо циља.

        Финансијска ситуација није сјајна.

       -Целокупан рад у припремном периоду одвијаће се у Пожаревцу. Немамо финасијских средстава за одлазак на заједничке припреме које би нам много значиле. Ми смо у Супер лиги најсиромашнија екипа.

         Елитна лига је јака.

        -Лига и даље има само осам клубова и баш због тога је јака. Зато морамо да се што боље припремимо. У том смислу одиграћемо више утакмица провере. Првенство нам почиње 18. августа, па имамо времена да средимо наше редове и будемо спремни за успешан старт, каже Станојловић.

                                                                                    Текст и фото: Р.Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content