2020-11-08T09:47:49+01:00 8. новембра, 2020. 09:47 |

Сто година петровачке гимназије

Председник Општине Петровац на Млави Душко Нединић приредио је пријем за ученике и Барбару Ивковић, професорку Средње школе „Младост“ односно петровачке гимназије. Овим сусретом озваничен је почетак обележавања великог јубилеја, сто година  петровачке гимназије. Ученици су председнику представили програм активности у част годишњице и уручили му  пропагандни материјал којим ће широј јавности представити своју школу у садашњем светлу али и у годинама дуге и богате прошлости.

Председник је овом приликом истакао да је велики јубилеј петровачке Средње школе важан догађај не само за школу већ и за читаву заједницу у којој школа обавља своју важну функцију, образује младе кадрове за будући развој. Петровачка гимназија је једина средња школа на територији ове општине и током читавог једног века свог постојања образовала је бројне генерације и изнедрила многе успешне људе. 

-Разлог за понос и славље имамо сви који у овој општини живимо, јер је ова школа истовремено била и иницијатор и организатор бројних културних и научних дешавања и као таква, постала препознатљива и ван граница наше општине.

Ову прилику користимо да изразимо захвалност свим професорима који су током века постојања школе, образовали младе особе и припремали их за свет одраслих, истакнуто је на пријему.