Драги Ивић и Драган Лазовић

У Центру за културу Пожаревац представљени су програми који ће се одвијати до краја октобра и током новембра. Новинарима су се обратили Драги Ивић директор и Драган Лазовић задужен за филмски репертоар. Ивић је нагласио да су ових дана у току пробе „Чуда у Шаргану“ Аматерске сцене, да Дечији драмски студио вредно ради а Оркестар „Гвардија“ припрема гостовање у Темишвару. О програмима који очекују Пожаревљане Ивић је рекао:

– Када је о „Новембарским данима културе“ реч, нама су сви дани-дани културе, а о њима ће се бринути све установе културе у Граду, што ће Центар за културу логистички и у сваком погледу подржати. Ту је и концерт Певачке групе ГАНИП-а, обележавање 200-то годишњице рођења великог Тургењева, промоција књиге Бранка Богдановића поводом дана Копнене војске, „Швабица“ Југословенског драмског позоришта али и концерт за децу са Мињом Суботом. Припремају се две изложбе, као и традиционални фестивал „Живка Матић“.

Биоскоп Центра за културу имаће у наредном периоду сјајан репертоар о чему је говорио Драган Лазовић. Међу њима истакао је два дугоочекивана остварења: „Јужни ветар“ Милоша Аврамовић  чија је премијера 27. октобра од 18,00 и 20,30 уз присуство глумачке екипе међу којима је и популарни Милош Биковић. Приказивање овог остварења биће прекинуто 1. новембра када ће бити приказана „Заспанка за војника“ Предрага Антонијевића  рађена по трилогији Стевана Јаковљевића са сјајном  глумачком екипом. У случају већег интересовања, приказивање овог дела историјске тематике наставиће се још неколико дана.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content