svet sportaИзмене правила игре

 

                                                      Међународни борд усвојио је промене правила фудбалске игре, па ћемо од наредне првенствене сезоне и на српским теренима моћи да гледамо утакмице, иако једна од екипа остане са седам играча. Прекид ће уследити тек кад у тиму остане само шест фудбалера.

 

На Првој лиги само двојица наших судија

 

                                                      Формиране су листе арбитара за Прву фудбалску лигу Србије. Из ФС  Браничевског округа само су прошла двојица наших делилаца правде. На главној листи (прва група) је Марјан Јанковић (Петровац на Млави ), а на листи помоћних судија  (3. група) Драган Николић (Пожаревац).

 

Одбојкашки репрезентативци

 

                                                      Мушка пионирска репрезентација Србије учествује на Европском првенству у Турској. Из Браничевског округа, у дресу репрезентације, играју: Богдан Станојевић (техничар, ВГСК – Велико Градиште) и Јован Степановић (примач, Млади радник – Пожаревац).

 

Ватерполисти у другој лиги – југ

 

                                                      Пожаревачки ватерполисти играће овога лета у Другој лиги „Југ“, која има  пет  клубова: Параћин, Лесковац, Пожаревац, Краљево, Гоч (Врњачка Бања). Првенство почиње 12. Јула, када ВК „Пожаревац“ у првом колу гостује у Краљеву. Првенство се игра по дуплом бод систему.

 

Познат распоред  играња  ВК „Пожаревац“

 

                                                      Прво коло: (12. јул) Краљево – Пожаревац; 2. коло: (15. јул) Пожаревац је слободан; 3. коло: (16. јул) Пожаревац – Параћин; 4. коло: (22јул) Лесковац – Пожаревац; 5. коло: (23. јул) Пожаревац – Гоч (Врњачка Бања); 6. коло (29. јул) Пожаревац – Краљево; 7. коло (5. август) Пожаревац је слободан; 8. коло (6. август) Параћим – Пожаревац; 9. коло (12. август) Пожаревац – Лесковац; 10. коло (13. август) Гоч – Пожаревац. Фајнал фор игра се у периоду 19 – 20. августа овога лета.

 

Турнир у Батовцу

 

                                                      Летњи турнир у малом фудбалу „Батовац – 2017“ има наградни фонд од 200.000 динара. Пријава по екипи је 7.000 динара. Извлачење парова је 16. јула. Контакт телефони: Пекар 062/19-09-880 и Буца 065/ 68-18-181.

 

Помоћни терен у Раброву

 

                                                      Вредни фудбалски радници из Раброва, односно руководство ФК „РСК“-а започело је радове на изградњи помоћног терена. Ова инвестиција пун је погодак како би се главни терен сачувао само за првенствене утакмице.

 

 Пуно екипа у Петровцу на Млави

 

                                                      На турниру у малом фудбалу, који се одржава у Петровцу на Млави, учествује 24 сениорске екипе, 5 тимова колибрија, 8 петлића, 4 пионира, 6 кадета и 7 екипа ветерана.

 

Петар Добрњац тражи тренера

 

                                                      Зонаш „Петар Добрњац“ из Добрња, који је првенствену сезону завршио на 10. месту и освојио пехар у Купу такмичења, на територији ОС Петровац на Млави, под руководством тренера Слободана Николића, остао је без тренера. После годину дана рада у „Петру Добрњцу“, врстан стручњак је одлучио да се повуче, јер му је истекао уговор.

 

Симић добио ауто

 

                                                      Најбољи стрелац турнира у малом фудбалу, који је одржан у Пругову, био је Владимир Симић. Овај врстан играч малог фудбала и футсала из Пожаревац постигао је 12 голова и од организатора турнира добио као награду ауто „Југо – 55“.

                                                                             Припремио: Раде Сандић

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content