Поводом обележавања 8. маја, Светског дана Црвеног крста, градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, са замеником Сашом Павловићем, угостио је волонтере ове организације предвођене секретаром Сашом Обрадовићем. Спасовић је истакао одличну сарадњу Градске управе, али и грађана са пожаревачким Црвеним крстом и подсетио да је Пожаревац неколико година уназад, захваљујући великом броју донора крви, проглашаван за најхуманију средину  у нашој земљи.

Обрадовић је такође подвукао значај сарадње са локалном заједницом и најавио низ активности током Недеље Црвеног крста. Поводом Светског дана Црвеног крста представљене су идеје и пројекти за деловање у  ванредним ситуацијама. У сарадњи са Патронажном службом Дома здравља у Лучици  ће током ове недеље мештани моћи да измере крвни притисак и шећер,  а биће проверено здравствено стање  и свим  корисницима сервиса „Помоћ у кући“,  старима  и особама са инвалидитетом. Социјално угрожене породице добиће пакете које је обезбедио Град. Следи и обележавање Националног дана добровољних давалаца крви када ће деци која су учествовала на конкурсу „Крв живот значи“ бити  уручене захвалнице и књиге које је обезбедило Друштво учитеља Пожаревца.  Ни ове године неће изостати обука из прве помоћи.

Недеља Црвеног крста биће заокружна 15. маја, када ће представници Града и Црвеног крста обићи породилиште Опште болнице у Пожаревцу и поделити поклоне мајкама свих  беба које су рођене током Недеље Црвеног крста.

И.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content