2017-05-15T13:41:50+02:00 15. маја, 2017. 13:20 |

Таленат + рад = успех

jOVANAКада је пре пет година по први пут  узела рекет у руке, наша суграђанка Јована Грујић није ни слутила да ће за релативно кратко време постићи велики успех у тениском спорту. То је и логично, јер је у то време имала само шест година, а основни тениски реквизит био је само низ између лутке, лопте, бицикле…

Рођена априла 2006. године, Јована је „белим спортом“ почела да се бави у Тениском клубу „Пожаревац“ уз тренере Драгишу Матејића и Милана Микија Марковића. Напунивши 10 година, из пожаревачког Клуба прелази на Тениску академију „Милаш“ у Новој Пазови, истовремено напуштајући Основну школу „Краљ Александар“ и учитељицу Љубинку Јеремић.

За само шест година таленат мале Јоване постаје задивљујући: освојила је 28 пехара у Србији, а на незваничком Светском првенству у Турској  долази до трећег места. У дугој половини априла, наша суграђанка побеђује на Отвореном првенству Београда одржаном у Тениском центру „Новак“ и избија на прво место ранг листе Тениског савеза Србије за девојчице до 12 година!

Сваки Јованин радни дан испланиран је до танчина, а када је о школским обавезама реч, ванредни је ученик Основне школе која ради у склопу Тениске академије. Како сама каже, уз тренера Милоша Стевановића, највише подршке има од родитеља, а планови су јој да успешно оконча припреме за европске турнире који следе и улазак у репрезентацију Србије за девојчице њеног узраста.

Забележио: Влада Винкић

Фотос: Сајт „Мали играчи“