НИС уложио 4 милиона у реконструкцију

На стадиону малих спортова Спортског центра Пожаревац јуче је званично отворен реконструисан и новом подлогом пресвучен спортски терен, дар Компаније НИС кроз програм „Заједници заједно“.

У жељи да се подстакне развој спорта и промовишу спортске вредности, у складу са друштвено одговорним пословањем, компанија НИС је  уложила 4 милиона динара за реконструкцију и опремање  овог спортског терена у Пожаревцу.

Терен су свечано данас отворили , градоначелник Пожаревца Бане Спасовић и  директор департмана за екстерне комуникације НИС-а Стефан Деспотовић.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић рекао је да је  Стадион малих спортова један од новијих објеката који је и до сада био функционалан и на услузи спортистима Пожаревца, али да је  захваљујући друштвено одговорним компанијама попут НИС-а подигнут степен комфора и функционалности.

-Овај поклон граду Пожаревцу схватамо као чин пријатељства и симбол добре сарадње коју наш град има са компанијом НИС, у годинама које су иза, али и испред нас. Раширених руку прихватамо овај дар Пожаревцу, захвални што нам се један  гигант придружио у нашој мисији да створимо услове за бављењем спортом, једнаке оним у великим метрополама. Идући ка том циљу, Град Пожаревац је одвојио 82 милиона динара за годишње и посебне програме спортских клубова и удружења, рекао је Спасовић и подсетио да је недавно реновиран  Спортски центар Пожаревац што се Граду већ исплаћује кроз утакмице.

-Под кровом Хале спортова, али и осталих терена попут тениског, Балон хале и овог, Пожаревац дарује клубовима и њиховим спортским школама бесплатне термине као још једну помоћ у настојању да се што више деце и младих бави спортом, рекао је Спасовић позвавши  и остале привредне субјекте да следе  пример НИС-а и учине нешто вредно у срединама у којима послују.

Нови терен налази се у оквиру Спортског центра Пожаревац на стадиону малих спортова и поседује специјалну тартан подлогу и додатну спортску опрему која омогућава свим корисницима да на безбедан и професионалан начин играју рукомет, фудбал и тенис.

Директор Спортског центра Ненад Митић нагласио да ће се терен користити  без икакве надокнаде,  уз заказивање термина. Директор департмана за екстерне комуникације Стефан Деспотовић, истакао је да је компанија НИС препозната као компанија окренута бизнису, а њено стратешко опредељење је одговорност.

– Изузетно нам је драго што је у наш програм ушао и Пожаревац. Поносни смо што после годину дана можемо да видимо конкретне резултате добре сарадње. Пожаревац је и ове године учествовао у програму „Заједница заједно“ кроз који ћемо наставити да унапређујемо локалну средину, рекао је Деспотовић коме је у знак захвалности градоначеник Спасовић уручио повељу.

Ове године компанија НИС је сва средства у оквиру програма ,,Заједници заједно 2019.” у укупној вредности од 116.5 милиона динара, усмерила на подршку здравственим институцијама у којима се лече најмлађи.

 

 

И.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content