РУКОМЕТ – НОВА ШАНСА  ЗА МРК „ПОЖАРЕВАЦ“

Пожаревачки мушки рукометни клуб који је успео да опстане у Супер „Б“ лиги Север – центар, добро се спремио за нову такмичарску 2019/2020.  сезону. Ангажован је нови тренер Горан Веселиновић из Крагујевца и обављене су ваљане припреме. Лига је почела 21. септембра. У првом колу требало је да дочекају екипу Црвенке али је руководство клуба затражило  одлагање, па је нови сусрет заказан за 26. септембар. Ни та утакмица није одиграна као ни следећа. После трећег кола директор лиге Иван Миливојевић затражио је одлагање због неблаговремене уплате новца за лиценцирање чиме суспендује клуб из лиге.

      Обзиром на промене настале због увођења ванредног стања због коронавируса и ситуацију у клубовима након прекида тог стања, права је прилика да се МРК „Пожаревац“ поново такимичи у другом рангу српског рукомета. У том смислу се очекије да актуелни председник Миленко Гостојић убрзо сазове ванредну Скупштину на којој би руководство донело нове смернице за даљи рад. Ову шансу треба искоритити. Повратком у Супер „Б“ лигу Север-центар, МРК „Пожаревац“ би наставио дугу традицију и сачувао углед  бројних генерација рукометаша  из града под Чачалицом. 

        Свакако да би ту одлуку поздравили и љубитељи рукомета који су се ужелели  квалитетних представа овог врло динамичног спорта под сводовима хале спортова..   

                                                                                                                  Р. Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content