Фудбалери Напретка из Пољане, после јесењег дела првенства налазе се на челу табеле Општинске лиге. После велике борбе у Симићеву изборили су нерешен резултат и тако побегли конкурентима за један бод. Прво место их обавезује и зато су већ почели интензивно да се припремају. Не смеју да чекају почетак пољских радова, јер тада за фудбал нема времена.

     Велика жеља да освоје прво место велика је и код чланова управе клуба, а још већа међу играчима. Игралиште им је ван села па често на тренинге долазе у паузама орања. Зато се поред игралишта неретко виђају паркирани трактори, понекад и више од 15. Чим заврше тренинг Пољанчани пале машине и враћају се њивама.

    Тренутно припреме увелико трају, њима руководи тренер Војислав Марковић, који је учитељ у селу.

    -За сада тренирају њих двадесетак. Радимо на физичкој издржљивости, а ускоро почињемо са пријатељским утакмицама. У плану је да играмо са Тићевцем, Ореовицом, МИП-ом, Борцем из Забеле, омладинцима Младог радника…Ове утакмице послужиће нам за уигравање али и за разрешење неких дилема око састава екипе, каже Првослав Јевтић који подсећа да је Пољана велико село и да је крајње време да има фудбалски клуб у вишем рангу. То су нам у разговору потврдили и остали играчи Напретка: Гале, Кесер, Саша, Зоран, Сале, Бобан, Лале

(Н. Перић)

Share.

Comments are closed.

Skip to content