2020-09-09T08:20:54+02:00 9. септембра, 2020. 08:20 |

Трећи ребаланс буџета у Голупцу

На другој редовној седници  у новом сазиву Скупштине општине у Голупцу усвојен је трећи ребаланс буџета за ову годину. Средства из трећег ребаланса буџета за ову годину распоређују се за реализацију неколико пројеката.

-Пројекти на које се новац распоређује односе се на спорт, изградњу ловачких домова, моста наТуманској реци, набавку књига за ученике гимназије и основне школе, уградњу грејања у вртић ,,Лане’’,поправка бродића  за потребе Туристичке организације и асвалтирање локалних путева. Буџет није повећан за износ од 45 милиона динара, већ су  средства која нису утрошена за реализацију неких пројеката само преусмерена на друге позиције, каже председник Скупштине општине Голубац Зоран Ћирковић.

На седници су усвојене две одлуке о привременом стављању ван снаге Одлуке о остваривању родитељског додатка мајкама без запослења које роде треће и свако наредно дете, као и  мајкама без запослења које имају шерсторо или више малолетне деце. Председник Скупштине Зоран Ћирковић истакао је да је одлука привремена и да ће се овај проблем брзо решити.

     Зоран Ћирковић

-Ова одлука  није укинута, већ је она на кратко стављена ван снаге и овом приликом апелујем на породице које су корисници овог родитељског додатка да не брину, јер следи усаглашавање и овај проблем ће бити брзо решен у њиховом интересу. Одлуке нису укинуте већ су привремено суспендованеи ради изналажања бољег и ефикаснијег начина исплате, објаснио је Ћирковић.

-Родитељи који су користили  родитељски додатак били су у обавези да на ових 25 хиљада динара месечно уплаћују и инвалидско и пензионо осиграње током наредних 15 година како би стекли право на остваривање пензије по основу радног стажа. Од половине 2018. године Република Србије је увела плаћање мајкама које роде треће у износу од 12 хиљада динара, те је дошло до малих несугласица,  јер један део додатка плаћа се из буџета Општине Голубац, а део из републичког, додао је Ћирковић.

На седници Скупштине општине Голубац  усвојен је и предлог одлуке о приступању изради Локалног плана управљања отпадом за Општину Голубац од 2021. до 2030. године, а  за вршиоца дужности директора Туристичке организације уместо Саше Стокића именована је Марија Богић из Голупца.