Министарство рударства и енергетике организовало је у Пожаревцу трибину у оквиру националне кампање под називом: „Како се пријавити за субвенције за замену столарије, побољшање изолације, фасаде, соларне панеле?“, на којој су грађани имали прилику да добију информације о процедури пријављивања на нови јавни позив.

Министарство и Град Пожаревац обезбедили су ове године укупно 16,25 милиона динара за субвенције за замене столарију, изолују фасаду, замене неефикасне котлове или уграде соларне колекторе и панеле за производњу електричне енергије за сопствене потребе.

-Применом ових мера остварујемо уштеде енергије, водимо рачуна о кућном буџету, повећавамо комфор становања, смањујемо емисије штетних гасова и више водимо рачуна о животној средини, рекла је помоћница министарке рударства и енергетике за енергетску ефикасност и климатске промене Маја Вукадиновић.

Она је додала да грађани у зависности од пакета мера могу да добију субвенције од 50 до 65 одсто вредности инвестиције и да је до данас држава субвенционисала више од 30.000 домаћинстава.

-Наш циљ је да кроз реализацију овог пројекта укупне вредности 50 милиона евра, који се реализује уз подршку Светске банке, енергетски санирамо више од 50.000 домаћинстава.

Предраг Мијатовић, заменик градоначелника, рекао је да су грађани Пожаревца заинтересовани за субвенције за споровођење мера енергетске ефикасности у домаћинствима и да је поједностављена процедура пријављивања.

Члан Градског већа Бојан Динић подсетио је да је Пожаревац већ три године партнер Министарству енергетике на овом пројекту, те да је за ове сврхе до сада издвојено више од 43 милиона динара, од чега је половину средстава издвојио Град.

Мијатовић, Тишма, Динић и Вукадиновић

Share.
Leave A Reply

Skip to content