2020-10-27T10:41:34+01:00 27. октобра, 2020. 10:40 |

Трка за Лану у Геораду: Километар ближе трансплантацији

 Удружење трансплантираних пацијената и пацијената којима је потребна трансплантација „Заједно за нови живот” организује виртуелну хуманитарну трку под називом „ТРКА ЗА ЛАНУ – километар ближе трансплантацији“, која је намењена Лани Булатовић, девојци којој су потребне две трансплантације: бубрега и панкреаса.

Свесни колико трансплантација мења живот из корена, чланови Удружења нису могли да седе скрштених руку и зато су покренулу трку за Лану, у нади да ће Лана победити у  њеној животној трци. Овој акцији се придружио и део колектива ПД „Георад” Дрмно.

Председник Удружења Младен Тодић, запослен у ПД „Георад“ каже да се ово предузеће више пута показало на пољу хуманости, па је тако и овог пута у понедељак, 26. октобра, свако од пријављених запослених истрчао или прошетао  дистанцу и тако својим учешћем дао допринос у скупљању средстава да Лана отпутује на преко потребне трансплантације.

Директор ПД „Георад“ др Миодраг Степановић истакао је да је ово предузеће донацијама и акцијама годинама ангажовано у сфери хуманости. Донације пожаревачкој болници, Институту „Торлак“, акције добровољног давалаштва крви и подстреци бројним удужењима само су неке од њих.

Лана Булатовић из Ковина има 19 дијагноза, а услед проблема са дијабетесом, изгубила је и вид на оба ока. Већ 2 године је на дијализи коју подноси тешко и физички и психички и бори се да оде на трансплантацију бубрега и панкреаса у Италију, на Универзитетску клинику у Падови. За њен одлазак у Италију потребно је прикупити 68.000 евра.

– Новац је, у међувремену, после покретања акције Удружења „Заједно за нови живот” прикупљен, али тај износ довољан је само за аванс, да би Лану уопште примили у болницу. У разговору са Ланином мајком, а пре покретања ове трке, закључили смо да ће бити потребно још новца. Зато не треба стати, јер сваки болнички дан коштаће 130 евра.  Позивамо све да се укључе у ову акције и да својим малим гестом учине много за један млад живот, поручио је Тодић.

Уплате можете извршити на рачун 160-537862-85 Банка интеза, за Лану Булатовић