Зграда Основне школа  „Света Михајловић“ у Буровцу један је од многобројних објеката који су претрпели велике штете у овогодишњим поплавама. Ради отклањања последице елементарних непогода, на школи је ових дана отпочела комплетна адаптација. Почетку реконсатрукције присуствовали су представници локалне самоуправе: председником Општине Душко Нединић, председник  Скупштине Миланче Аћимовић и помоћници  председника Општине Борис Гвоздић и Саша Живојинивић.

          Након катастрофалних поплава за мање од два месеца локална самоуправа успела је да припреми пројектно-техничку документацију, спроведе тендер по хитном поступку и  обезбеди средства  за реализацију овог пројекта:

         „Тренутно ученици ове школе наставу похађају у Бусуру, поново ће бити у својим учионицама у Буровцу  када приведемо крају овај пројекат. Најважмије је да су радови отпочели, трајаће око четири месеца,  након тога ћемо имати један потпуно нови објекат уређен по најсавременијим  стандардима. Реконструкција подразумева нови кровни покривач, термоизолацију, ПВЦ столарију, молерско-фасадерске радове, радове на новим електроинсталацијама и санацији мокрих чворова.  Радиће се и на уређењу дворишта које ће добити нову травнату подлогу и лед расвету. Мислим да ће након реконструкције игралиште бити једно од најмодернијих у Браничевском округу јер ће имати тартан подлогу. Упоредо са овим радовима, теку радови и на реконструкцији основне школе у Крвију која је такође оштећена у поплавама. Вредност радова на објекту основне школе у Буровцу процењена је на 96 милиона динара са ПДВ-ом, а школе у Крвију на 35 милиона динара. Средства за реализацију ових пројеката обезбеђена су преко Канцеларије за управљање јавним улагањима, истакао је Борис Гвоздић.

            Захваљујући се председнику Општине Душку Нединићу и његовом тиму на покретању ове инвестиције, директорка школе Благица Милосављевић је подсетила да је ово један од најзначајнијих пројеката откако ова школа постоји. Она је изразила наду да ће се настава од наредне године одвијати у прелепом амбијенти и да ће школа, по висини средстава која се улажу у њену адаптацију, представљати пример како школа треба да изгледа у 21 веку.

Share.

Comments are closed.

Skip to content