2020-08-21T12:55:19+02:00 21. августа, 2020. 12:55 |

У Голупцу: Реизабрани др Мијовић и Ћирковић

Председник Скупштине Ћирковић и први човек Општине др Мијовић

Коалиција окупљена око Српске напредне странке са изборне листе СНС – СПС, „Александар Вучић – За нашу децу – др Небојша Мијовић“, која је на овогодишњим локалним изборима освојила апсолутну већину, на конститутивној седници Скупштине општине Голубац поново је за прве људе ове локалне самоуправе изабрала Зорана Ћирковића за председника Скупштине и др Небојшу Мијовића за председника Општине.

 

Иначе, ова је листа освојила 15 одборничких мандата од укупно 19, колико их има у СО Голубац. Преостала 4 одборничка мандата припала су листи Група грађана „Нова снага -Сви у коло“.

Радно председништво

Коститутивном скупштинском седницом, одржаном у четвртак, 20. августа, председавао је најстарији одборник Драган Дрикић из Брњице. Након верификације мандата, уследило је тајно гласање којим је свих 19 одборника једногласно дало подршку досадашњем председнику Скупштине општине Зорану Ћирковићу. За његовог заменика изабран је Драган Дрикић, а за секретара Скупштине је поново именован Небојша Граовац.

– Седница је протекла у демократској атмосфери. За нас су гласали и одборници опозиције са листе ГГ „Нова снага – Сви у коло“, којима се захваљујем на конструктивној сарадњи и надам се да ћемо заједнички радити за добробит наших грађана. Пред нама су нови изазови и задаци које ћемо, надам се, реализовати, рекао је између осталог председник голубачке Скупштине Зоран Ћирковић.

Одмах након конститутивне седнице одржана је и прва седница новог сазива на којој су изабрани председник општине, његов заменик и пет чланова Општинског већа. Тајним изјашњавањем, са 18 гласова, за председника општине Голубац изабран је поново др Небојша Мијовић. Мандат заменика председника Општине поверен је Марку Стојаковићу, дипломираном економисти из Усија, који је ову функцију обављао и у претходном мандату.

Са конститутивне седнице

– Поново указано поверење даје нам снаге да се још више ангажујемо на реализацији започетих, као и нових развојних пројеката у интересу бољег живота наших грађана, истакао је председник Општине др Небојша Мијовић и позвао своје сараднике и опозицију да заједно раде на развоју општине Голубац, како би грађани имали посао и бољи живот.

Др Мијовић се посебно захвалио опозицији што је за њега гласала и истакао да ће следити њихова очекивања ако су у интересу грађана и развоја општине.

 

Чланови општинског Већа

У нови сазив Општинског већа који броји пет чланова изабрани су Љубиша Милић, дипломирани правник из Малешева, Сузана Чалић, инжињер пољопривреде, Бидо Аломеровић, дипломирани економиста, Драгомир Ранковић, пензионер из Миљевића и Сања Милић, дипломирани економиста.