2020-08-31T14:47:29+02:00 31. августа, 2020. 14:47 |

У Костолцу девет нових одељења првака

Основна школа „Јован Цвијић“ Костолац дочекала је прваке у девет нових одељења, пет у Костолцу и четири у подручним школама. Њихов пријем и први сусрет са учитељицама приређен је у 9 сати, у школском дворишту, уз поштовање превентивних здравствених мера. Нешто касније, у 11 сати, приређен је пријем и за петаке.
Окупљене ђаке и родитеље поздравила је директорка костолачке Основне школе Марина Митровић, уз жеље за успехом и новим пријатељствима. Пријему су присуствовали и представници локалне самоуправе, председник ГО Костолац Серџо Крстаноски и чланови Већа, Маријана Божић и Бајрам Морина.
Тада су 174 првака упознала своје учитељице Верицу Гаврилов, Ивану Ковачевић, Снежану Станисављевић, Ивану Милојевић, Мају Стојшић, Јелену Лазаров, Тању Арсић, Јелену Тошић и Невену Сретков, са којима ће делити школске дане у наредне четири године. Учитељица у продуженом боравку биће Сузана Ђорђевић. Иначе, продужени боравак, као и ђачка ужина, почеће од друге недеље септембра.
– Ове школске године ученици су распоређени у 52 одељења, и то 28 у нижој настави, 24 у вишој настави и једно одељење у боравку. Определили смо се за комбиновани модел наставе и поделу одељења на подједнаке групе А и Б, са радом организованим уживо и на даљину, у преподневној и поподневној смени, истиче директорка Митровић.

Распоред

Ученици од првог до четвртог разреда свакодневно ће похађати наставу у преподневној смени, са по четири часа у трајању од по 30 минута. Смене група А и Б вршиће се од 8 до 10.30 часова и од 11 до 12.55 часова. Овакав модел биће примењен у централној школи, док издвојена одељења иду у школу по основном моделу, у преподневној смени.
Ученици од петог до осмог разреда долазиће у школу поподне. Група А похађаће наставу уживо понедељком, средом и петком, док ће група Б бити у школи уторком и четвртком. Током наредне недеље групе ће се ротирати. Док нису у школи, ученици ће пратити онлајн наставу, чији ће садржаји бити усклађени са наставом у школи. Часови ће трајати по 30 минута.

– Оваквим начином рада биће испоштоване све препоручене мере превенције и заштите од епидемије, чему ће допринети и редовна дезинфекција учионица и просторија у којима бораве ученици, закључила је Митровић, и нагласила да ће све додатне информације о почетку школске године редовно бити постављане на сајту школе.

                                        А. М.