2020-11-25T15:26:48+01:00 12. новембра, 2020. 12:14 |

У ковид болници у Пожаревцу: На лечењу 113 пацијената

У ковид болници у Пожаревцу  на лечењу je тренутно 113 пацијената, од којих је 16 из Београда, док су остали из Браничевског округа.

Инфекција је потврђена код око 60 пацијената, за остале се чекају резултати тестова. Међу ковид позитивнима је и осам пацијената који су на дијализи.

Током јучерашњег дана обављено је 26 прегледа, 12 особа примљено је на болничко лечење.

Нажалост, болница је имала и један смртни случај. Реч је о женској особи из Пожаревца, 1944. годиште, која је била позитивна на корона вирус и преминула од последица ове инфекције.

Из пожаревачке Опште болнице обавештавају да расте број особа на респиратору. Тренутно је њих осам интубирано, док је шест пацијената на неинвазивној вентилацији (НИВ). Око 60 њих прима додатни кисеоник. Све чешћи су тежи облици инфекције, па је и општа клиничка слика ковид пацијената од средње тешке ка тежој.

Инфекција ковидом 19 потврђена је и код 50 запослених у Општој болници, од којих је на болничком лечењу један здравствени и један немедицински радник.

Апелује се на грађане Браничевског округа да поштују мере заштите како би се спречило додатно ширење инфекције и сачували животи, а уједно и очувао здравствени систем.

Иначе, зелена зона функционише без проблема и у њој су тренутно на лечењу 102 пацијента.