2020-12-04T14:13:51+01:00 4. децембра, 2020. 14:11 |

У ЛЕСКОВЦУ: Друга награда за глуму и перформанс Пожаревљанима

На седмом по реду, онлајн Фестивалу сценских минијатура који је одржан у Лесковцу од 25. до 27. новембра, друга награда у категорији глума и перформанс додељена је Драмском студију Центра за културу Пожаревац, за представу „Миш Маус кућа хаус илити Mачак у чизмама“, сцена 3 „Мачак и див“.
Комад представља комбинацију живих глумаца на сцени са луткама, у адаптацији и режији Драгише Косаре и Слободана Бобе Степића. Иначе, на овој смотри прошле године пожаревачком Драмском студију припао је гран при.

-Ово је прво признање за ову представу, јер је лесковачки Фестивал једина дечија смотра која је успела да се одржи у овој години током пандемије. У конкуренцији је било четрдесетак видео материјала, а награде су додељене у категоријама: глума и перформанс и плесне тачке. Такође, специјалне награде додељене су за креативност и иновативност, као и за и колективну игру, каже Слободан Боба Степић, руководилац Драмског студија Центра за културу.

Ваља истаћи да су најмлађи глумци пожаревачког театра уз стручну подршку и менторство Косаре и Степића радили по оригиналним сценским поставкама савремених модела интеракцијске педагогије користећи елементе лутка игре, говорног хора и плесног театра.

-Ова награда представља подстрек за даљи рад, то је ветар у леђа, доказ да Драмски студио Центра за културу добро функционише и има добру идеју како треба да изгледа тај драмски студио. Надамо се да ћемо после пандемије путовати и наступати у другим градовима, што је веома битно за децу јер се на тај начин упознају и размењују искуства са својим вршњацима из других места који се баве истим хобијем, закључује Степић.

Иначе, на лесковачком Фестивалу, Пожаревљани су се представили и кратким десетоминутним филмом под називом „Кажу да не знамо ништа“, аутора Ведрана Лукића и Слободана Степића, а у плану је да се направи премијера у биоскопу на великом платну.