У наредних 30 дана одлуком Владе Републике Србије ограничена је висина цена основних животних намирница, заштитне опреме и дезинфекционих средстава, а на списку се налази 36 категорија производа.

Како се наводи у одлуци, која је донета у недељу 15. марта, а објављена је у Службеном гласнику, ради спречавања поремећаја на тржишту у погледу снабдевања робом, насталих услед ширења коронавируса, ограничавају се цене у трговини на велико и мало основних животних намирница и заштитне опреме тако да не прелазе ниво цена које су ти производи имали 5. марта 2020. године. На списку се налазе брашно од пшенице, хлеб, јестиво сунцокретово уље, бели шећер, вода, со, воће и поврће, тестенине, риба, свеже месо и месне прерађевине, кравље млеко (пастеризовано и стерилизовано), млеко у праху, јогурт, кокошја јаја, дечја храна, сапун, шампон, паста за зубе, детерџенти, рукавице од платичних маса.

На листи су и пелене за децу и одрасле, марамице, убруси, тоалет папир, маске, пластичне са текстилним филтером, прекривке, текстилне за хируршку употребу, хируршко одело од папира, папирне маске, гумено заштитно одело, гумене рукавице, хируршке и остале, текстилна хируршка одела, варикина, асепсол, алкохол и заштитне наочаре.

Share.

Comments are closed.

Skip to content