2017-07-04T23:08:59+02:00 4. јула, 2017. 23:08 |

У оквиру Костолачког лета : Обележен Дан Дунава

DSC04296 (Custom)Пуштањем бродића на којима су уписана њихова имена, низ реку са плаже „Топољар“, најмлађи Костолчани, малишани вртића „Мајски цвет“ су на живописан  и симболичан начин прославили Дан Дунава. 

             -Ми смо члан велике породице од 14 држава кроз које протиче Дунав у дужини од 2850 километара и у чијем сливу живи 80 милиона људи, рекла је поводом обележавања Дана Дунава на плажи „Топољар“ председница Еколошког друштва „Зора“ из Костолца, Данијела Антић и додала: – Дан је када морамо да укажемо пажњу на важност очувања наше реке и природе око ње, да бринемо о води и обалама као и о биљном и животињском свету који их настањују. Треба да будемо рационални у коришћењу водених ресурса, јер Дунав зна то да награди.

             Обележавање Међународног дана Дунава организовано је у оквиру манифестације „Костолачко лето 2017“. Претходне вечери у центру Костолца одржан је концерт гудачког квартета „Романтика“, а последњег дана јуна, такође на плажи „Топољар“, приређена је у ноћним сатима журка „Eeprom DJ”s”.

             У јулу, првог и другог, „Костолачко лето 2017“ настављено је пројекцијама хорор филмова „Оличење зла“ и „Девојка са фотографије“, биоскопа на отвореном у градском парку. На платоу испред Дома културе  одржан је концерт Балетског студија „Амадеус“ из Пожаревца, а  затвореној улици Боже Димитријевића Костолчани су били у прилици  да прате Standup комедију и популарног Нешу Бриџиса.

             Од 9. до 15. јула у оквиру „Костолачког лета“ у селу Острову одржава се манифестација „Островаћки бећарац“.