У последњој акцији добровољног давања крви у 2017. години за потребе Института за трансфузију крви Србије прикупљенo је 36 јединицa крви. Осим редовних добровољних давалаца драгоцене течности, акцију је подржало и Удружење пчелара Града Пожаревца.

Секретар ЦК Саша Обрадовић је овом приликом истакао да током минуле године, захваљујући пожаревачком Црвеном крсту и добровољним даваоцима крви које он окупља, ниједна операција на подручју Пожаревца и Београда није одложена. Биланс ове хуманитарне активности је шест посто добровољних давалаца крви у односу на укупан број становника.

Ивана Родић из републичког Института за трансфузију крви истиче Пожаревац као пример најхуманијег града у Србији када је добровољно давалаштво крви у питању. Она је напоменула да је Институт 2017. годину завршио са најбољим резултатом у својој седамдесет трогодишњој историји постојања. Прикупљено је око 1.930 јединица крви више него претходне године..

У име промотера – Удружења пчелара Града, секретар Дејан Стефановић, подсетио је да је ово удружење највеће у Србији и да као такво мора да буде и друштвено одговорно што то доказује учествовањем у оваквим и сличним хуманитарним акцијама.

Црвени крст Пожаревца је пред новогодишње и ускршње празнике организовао и акцију „Један пакетић – пуно љубави”. Уз подршку Града Пожаревца поделио је 292 новогодишња пакетића деци до десет година, чији су родитељи корисници Народне кухиње у Пожаревцу и Костолцу. Подели пакетића присуствовали су чланови Градског већа Иван Јовић и Дејан Крстић. Малишани у Пожаревцу и Костолцу, на Бадњи дан даривани су медом и слаткишима, донатори су били  Удружења пчелара Града Пожаревца и ученици Основне школе „Вук Караџић”.

Share.

Comments are closed.

Skip to content