2019-09-26T12:21:16+02:00 26. септембра, 2019. 12:21 |

У пожаревачким месним заједницама „Сопот“ и „Чачалица“: На топлификацији још 400 домаћинстава

 Улица Војске Југославије

Грејна сезона требало би да почне на време,  а на ширењу секундарне топлификационе мреже ради се тренутно на територијама месних заједница „Сопот“ и „Чачалица“.

 У Месној заједници „Сопот“ радови се изводе у Улици Војске Југославије, на потезу од касарне ка надвожњаку, обухватајући и све бочне улице. Радове на поменутим локацијама обишли су, протекле недеље, градоначелник Пожаревца Бане Спасовић  и председник Скупштине Бојан Илић, са  сарадницима.

Спасовић је подсетио да је закључно са прошлом годином на територији Града Пожаревца урађено преко 60 хиљада метара трасе.

Радови на ширењу топлификационе мреже у МЗ „Сопот“ предвиђају  11 километара цевовода, што ће омогућити да се на топлификациону мрежу прикључи 256 објекта. Вредност радова је око 120 милиона динара, а завршетак се очекује 15. новембра.

Ове године радило се и на реконструкцији мреже, замењене су цеви у Синђелићевој, Горанској, Улици Шесте личке и Београдској,  где су били највећи проблеми са цурењем. Тренутни губици у систему су до 15 одсто, а циљ је да се  смање испод 10 одсто.

 Улица Цане Бабовић

У Месној заједници „Чачалица“ приводе се крају радови на топлификационој мрежи, који трају од летос, а њихов завшетак  планиран је за 1. новембар ове године.  Овим проширењем омогућено је 120 нових прикључака у вредности око 50 милиона динара, а дужина трасе је 2,4 километра. Радови ће бити настављени, а изградњом топлопредајне станице омогућиће се даље ширење мреже.

Председник Скупштине Пожаревца Бојан Илић, истакао је да МЗ „Чачалица“ до пре две и по године није имала ни један прикључак на топлификацију, те је овим радовима омогућено да око 30 посто ове месне заједнице добије прикључак за грејање.