image-0-02-05-2d48d7a49432a6cb4490d89999b51aed960f4c4f1e4d2d64c74c72cd58b5fced-VПрофесори физичког васпитања и спорта са теритеорије Браничевског округа у Скупштинској сали Града Пожаревца, одржали су Оснивачку скупштину Удружња професора физичкoг васпитања и спорта Браничевског округа.Седници је присуствовало око 50 професора физичког васпитања из целог Округа, чланица Градског већа за спорт Ана Миљанић и председник Удружења професора физичког васпитања и спорта Србије др Мирослав Маринковић.  Скупштином је испред Оснивачког одбора Удружења председавао Томица Стојановић.

За председника Удружења  професора физичког васпитања и спорта Браничевског округа изабран је професор Михајло Миљанић (дугогодишњи професионални кондициони тренер). Надзорни одбор чине: Војислав Миланковић, Александар Вјештица и Иван Папић, док су у Управном одбору: Срђан Илић, Горан Сегер, Јелена Шаманац, Маргита Марковић, Надица Ловре, Дејан Милановић и Гроздана Пашајлић. Донета је и прва одлука о формирању Школске лиге у појединим спортовима на нивоу Општина за све ученике основних и средњих школа.

Најбитнији разлог зашто је формирано ово Удружење је велики број неког од деформитета код ученика. На основу анализе здравственог стања ученика основних школа  Браничевског управног округа, која су рађена на основу систематских прегледа из 2015. године, број ученика без деформитета је 35 одсто, а број ученика са неким од деформитета 65 посто или 3.667 ученика.

Удружење је формирано са циљем унапређивања квалитета физичког васпитања, школског спорта, промоције здравља и здравог начина живота кроз средства, методе и праксу физичког васпитања, као и развој физичке културе целокупног друштва.

                                                                                                                                                                           И.В.

Share.

Comments are closed.

Skip to content