2019-09-05T13:28:06+02:00 5. септембра, 2019. 13:05 |

У Пожаревцу, на такмичењу у спремању ајвара: Шеснаест екипа у борби за награду

 

Градоначелник Спасовић на штанду Предшколске установе „Љубица Вребалов“

Пожаревац је данас град укуса и забаве. Градом се шири пријатан мирис печене паприке јер је у посету стигао караван „Изађи ми на теглу“. За разлику од претходних, када је такмичење одржавано на тргу,  ове године одржава се  у градском парку, а учествује  16 екипа како из Пожаревца тако и околине.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић рекао је, посетивши куваре, да је ово већ традиционална манифестација, да је сваке године  одзив све већи  и да су штандови  из године у године све лепши.

Василије Балдић в. д. директора Туристичке организације Града Пожаревца, истакао је да се у Пожаревцу ова манифестација одржава већ четврти пут, да се првопласирана екипа кандидује за завршно такмичење, а другопласирана и трећепласирана добијају адекватне поклоне.  Осим кувања ајвара локални произвођачи излажили су  ракију, вино и сувенире, организоваће  се и разне наградне игре за публику, а присутне  забавља Ренато Хенц.

Љиљана Вукотић координатор пројекта, истакла је да је у протеклих пет сезона караван обишао је 130 градова широм Србије, имао око 2.500 такмичарских екипа и 15.000 учесника, којима је обезбеђено око 65 тона паприке. Ове године манифестација је почела 19. августа из Бруса, одакле је прошлогодишњи победник каравана.

-Пожаревац је  седми град који обилазимо, рекла је Вукотић и додала да ће производ  „Изађи ми на теглу“, по рецепту прошлогодишњих победника, бити  пакован и од средине септембра наћи  се у продаји, рекла је Вукотић.

Победници ће бити проглашени у 18 сати.

И.Р.