2019-11-08T14:37:38+01:00 8. новембра, 2019. 14:37 |

У Пожаревцу: Састанак Регионалне лекарске коморе

Представници регионалне лекарске коморе за југоисточну Србију и директори здравствених установа Браничевског округа састали су се у Пожаревцу, 8. новембра, како би разматрали актуелне теме од значаја за лекаре.

Др Марко Стеванић, члан Извршног одбора Регионалне лекарске коморе  за југоисточну Србију и потпредседник Одбора за јавно здравље и примарну здавствену заштиту, том приликом је указао на то да је ово први овакав сусрет. Истакао је да је циљ да се убрзају одређени поступци, да Регионална лекарска комора отвори своју канцеларију у Пожаревцу и да тиме лекарима омогући ефикасније решавање административних, правних питања и слично.

– Окупили смо се у име Регионалне лекарске коморе из Ниша како би смо  разматрали актуелне теме везане за лекаре. Реч је о континуираној медицинској едукацији, јер од следеће године ће сваки лекар имати право да сакупи довољан број поена за лиценцу, а то је 20 поена сваке године, док се релиценцирање врши на седам година. Сваки лекар ће моћи преко интернета да сакупи довољан број поена, преко Лекарске коморе, која је од значаја и за издавање лиценци и издавање лиценци када лекари добију звање специјалисте, објаснио је др Стеванић.

На састанку су се обратили и асистент Млађан Голубовић, члан Извршног одбора Регионалне лекарске коморе из Ниша, Млађан Бабовић, делегат Скупштине РЛК и др Ненад Илић, васкуларни хирург и делегат Скупштине ЛКС.