2020-09-11T07:52:08+02:00 10. септембра, 2020. 13:49 |

У ПССС Пожаревац: Једночасовни штрајк упозорења

Запослени у Пољопривредној саветодавној и стручној служби Пожаревац данас су организовали једночасовни штрајк упозорења. Штрајкачи траже неопозиву оставку директора Данета Хркаловића, председника Скупштине друштва ПССС Пожаревац Драгана Игњатовића и чланова Љубише Стоилковића, Весне Љубисављевић и Драгане Урошевић.


Уколико се њихови захтеви не испуне кажу да ће штрајк радикализовати целодневном обуставом рада.

-Након низа покушаја да се са директором нађе начин за решавање проблема и изласка из тешке финансијске ситуације, као и његовог свесног одбијања да се било шта уради како би се фирма покренула, затим основане сумње да је злоупотребио положај, да је ненаменски утрошио средства, као и то да је у директном сукобу интереса, радници ПССС Пожаревац су одлучили да ступе у једночасовни штрајк упозорења, изјавио је Марко Стокић, председник штрајкачког одбора.

Од запослених сазнајемо да је рачун предузећа у блокади око осамдесетак дана у износу од 4 милиона динара, те да три месеца нису примили плате.

                                     Дане Хркаловић

Са друге стране, директор Дане Хркаловић истиче да наводи штрајкачког одбора немају никакве везе са њим.

На место директора сам именован почетком ванредног стања, а већ 12. маја рачун нам је блокиран на износ од 12 милиона динара, за шта су заслужни претходни директори. Ја нисам имао времена да злоупотребим службени положај. Сва документација је дата на увид. Финансијска ситуација јесте тешка, али направио сам план како да се до краја октобра одблокира рачун предузећа, наравно уколико до тада не поднесем оставку или будем смењен, казао је Хркаловић.