2020-09-24T15:00:14+02:00 24. септембра, 2020. 14:50 |

У суботу и недељу: Хуманитарни базар у градском парку

На иницијативу Пожаревљанке Тамаре Филиповић,  у организацији Удружења грађана „Солидарност онлајн“ и Града Пожаревца, у суботу и недељу, од 10 до 17 часова у градском парку биће одржан Хуманитарни базар. Прикупљен новац од донација биће у целости прослеђен за лечење Пожаревљана Павла и Душана.

-Оберучке смо прихватили идеју коју су нам предочили представници Удружења „Солидарност онлајн“ и заједничком сарадњом овог викенда организоваћемо Хуманитрани базар, за који се надамо да ће постати традиционална манифестација којом ће Пожаревац показати пример хуманости, добре воље и свега онога што је неопходно да бисмо помогли онима којима је помоћ потребна, казао је Дејан Крстић, члан Градског већа.

Председник Управног одбора Удружења грађана „Солидарност онлајн“ Слободан Васић наглашава да је ова иницијатива, као и све претходне, потекла од суграђана, а да је удружење само спона која се труди да све то организује и пружи потребну логистику, односно повеже људе који желе добро својим суграђанима.

-Свако ко буде желео да било шта пазари на базару моћи ће на каси да купи бонове који ће бити прокњижени као донација и са рачуна „Солидарност онлајн“ сав прикупљен новац биће уплаћен за лечење двојице дечака, Павла и Душана. На овај начин желимо да укажемо на њихов проблем и покренемо ширу заједницу, како би што пре прикупили неопходна средства за њихово лечење, рекао је Слободан Васић.

Иницијатор ове акције Тамара Филиповић истиче да се доста жена из Пожаревца и околине пријавило за учешће на Хуманитарном базару, а у понуди ће бити разне ствари: књиге, дечије играчаке, маске, накит, колачи, зимница, пића…

                                                                                                            Д.Д.