2020-11-14T09:06:41+01:00 14. новембра, 2020. 09:06 |

У сусрет Смотри „Живка Матић“: Празник аматеризма

У понедељак 16. новембра на Великој сцени Центра за културу Пожаревац по тринаeсти пут подићи ће се  завеса Смотре драмских аматера Поморавља и Подунавља „Живка Матић“. Надметање у част велике драмске уметнице, рођене у Пожаревцу,  која је уз позоришне креације, велики траг оставила у најпопуларнијим телевизијским серијама седамдесетих година, радио емисијама и филмским остварењима, отвориће аматери из Велике Плане. Реч је о Бекетовом комаду „Чекајући Годоа“ који под редитељским водством Павла Јозића изводе чланови театра „Масука“. У уторак 17. новембра пред пожаревачком публиком и жиријем  наступа Градско позориште Јагодина. Аматери овог града представљају се „Црном дамом“ у режији Томе Трифуновића. Наредне вечери на програму Смотре је комад  „Шта је собар видео“ којом ће се преставити глумци Градског позоришта Културног центра Смедеревска Паланка а у режији Павла Јозића. Деветнаестог дана новембра, односно,  последње такмичарске вечери, у трци за награду наћи ће се чланови Театра „Ресава“ Центра за културу „Свети Стефан, деспот српски“ у Деспотовцу. Драмски аматери овог града извешће комад Војислава Савића „Појава постаје масовна“ у режији Саше Латиновића. 

Жири ће и овај пут последње вечери прогласити најбољу глумицу, најбољег глумца као и најбољу представу, која ће по традицији  фебруара 2021. године бити  изведена пред пожаревачком публиком у част победника XVII Сусрета варошких позоришта Србије „Миливојев штап и шешир“.

Све представе овогодишње Смотре драмских аматера Поморавља и Подунавља „Живка Матић“ почињу у 20,00 часова а читава манифестација одвијаће се строго у складу са прописаним мерама заштите од короне. 

Влада Винкић