2019-11-07T09:00:51+01:00 7. новембра, 2019. 09:00 |

Ученичка задруга Брадарца на Сајму образовања

Ученичка задруга „Деца Стига“ ОШ „Свети владика Николај“ Брадарац учествовала је на 50. Сајму образовања и наставних средстава у Београду под слоганом „Образована Србија, успешна Србија“, заједно са Ученичком задругом „Вредне руке“ ОШ „Краљ Александар Први“ Пожаревац.

Том приликом је, у оквиру поставке Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, одржана презентација о оснивању, унутрашњој организацији и раду Ученичке задруге „Деца Стига“, прве ученичке задруге у Србији. О задрузи су говорили директор школе Дејан Животић и члан Градског већа Томица Стојановић.

Посетиоци презентације могли су да се упознају са радом секција које постоје у оквиру задруге, а чији је циљ развијање предузетничког духа код ученика, оснаживање пројектне наставе, сарадња са локалном заједницом и хуманитарни рад. Ученици и наставници задругари представили су рад задруге која функционише по препорукама Министарства и истиче се као пример добре праксе за оснивање задруга у школама широм земље.