Удружење грађана „Kличевачки идол“ апелују на носиоце власти у Пожаревцу да сазову збор грађана Месне заједнице Kличевац ради разматрања питања заказивања избора за нови сазив чланова Савета ове Месне заједнице, у складу са обавезујућим прописима.

У писму које су, како наводе, упутили медијима, председнику Скупштине града Пожаревца, Градском већу и Савету МЗ Kличевац, указују на то да су 11. септембра поднели петицију са захтевом за сазивање збора грађана, коју је потписало 178 мештана, али да су остали без одговора и било какве иницијативе.

Саша Селић, председник Удружња „Кличевачки идол“ и потписник овог писма, тврди да актуелни сазив Месне заједнице Kличевац није легално изабран:

– Више пута је продужаван мандат декретима локалне власти у Пожаревцу, који нису у складу са законом, подзаконским или било којим другим актима, наводи Селић и указује на то да су последњи избори за Савет МЗ Kличевац одржани 24. марта 2013. године и да је од тада мандат продужаван.

– Предлажемо председнику Скупштине града Пожаревца, који је овлашћен за расписивање избора за Савет МЗ, да допусти Kличевчанима да изаберу своје легитимне представнике који ће у наредном периоду моћи одговорно и савесно да решавају нагомилане проблеме, почев од недостатка воде за пиће, даљинског грејања, простора за одлагање смећа, канализације, проблема присутности штетних гасова, прашине и буке и других емисија са Површинског копа „Дрмно“, као и експропријације земљишта и запошљавања наших суграђана. У нади да ћете разумети проблеме мештана села Kличевац и омогућити да остваре своја елементарна грађанска права, очекујемо брз и јаван одговор на ово писмо, поручују из Удружења „Кличевачки идол“.

Share.

Comments are closed.

Skip to content