Стање на путевима на територији пожаревачке општине је веома незадовољавајуће због чега је Секретаријат унутрашњих послова морао да појача  контролу саобраћаја. И поред предузетих активности ситуација се тешко мења. У прва три месеца откривена су 63 алкохолисана возача и 168 оних који су управљали возилима без положеног возачког испита. У оквиру ових активности написане су прекршајне пријаве против 760 учесника у саобраћају док су 1284 лица кажњена на лицу места.

           Забрињава податак  да се број саобраћајних незгода удвостручио у односу на исти период прошле године. Само у овом периоду погинуло је пет особа и још четири током маја што је констатовано накнадним извештајем.

          Према речима Радета Стефановића, командира Станице милиције при Секретаријату у Пожаревцу, узроци повећаног броја саобраћајних незгода  пре свега леже у великој недисциплини свих учесника у саобраћају. Возачи не поштују саобраћајне пропосе, непрописно претичу, не поштују првенство пролаза и да би, вероватно уштедели гориво, возе брже и тамо где је брзина ограничена. Догађа се и да возила не пропуштају пешаке на обележеним пешачким прелазима. Такође и пешаци прелазе на црвено светло и што је још опасније, то чине и родитељи са децом коју, уместо да васпитавају да се правилно понашају чине супротно, па чак се са њима крећу улицом иако постоје тротоари.

(М.Тошић)

Share.

Comments are closed.

Skip to content