2019-04-21T19:30:46+02:00 21. априла, 2019. 19:30 |

Успешан Фестивал цвећа у Костолцу: Награда за штанд из Осипаонице

У Костолцу се приводи крају још један успешан Фестивал цвећа. Улица Боже Димитријевића данас је била испуњена баштенским и кућним цвећем најразличитијих врста, боја и мириса. Као и претходне, тако и ове, четврте године Фестивала, задовољни су били и купци и продавци, који су посебно указали на одличну организацију.

Фестивал је прогласио отвореним председник Градске општине Серџо Крстаноски, који је између осталог указао на велики туристички и привредни потенцијал манифестације, у прилог чему говори и посећеност.

– Локална самоуправа Градске општине Костолац велику пажњу посвећује заштити животне средине и ускоро крећемо са реализацијом великог пројекта садње стабала, како би обезбедили чистију, зеленију и здравију будућност за себе и генерације које долазе. У том смислу, Фестивал цвећа је идеална прилика да се мотивишу грађани да преузму позитивне кораке у заштити животне средине, истакао је Крстаноски.

Прво место за штанд из Осипаонице

И ове године су награђена три најлепша штанда. Тим излагачима су уручени пехари, похвалнице и ваучери, за прво место бесплатно учешће на предстојећем Фестивалу цвећа у Пожаревцу, за друго место ваучер од 5.000 динара и трећенаграђеном ваучер од 3.000 динара. Такође, свим учесницима су додељене захвалнице.

Прво место припало је Пољопривредном газдинству „Јовановић“ из Осипаонице, а награду је уручио председник ГО Костолац Серџо Крстаноски. Друго место завредео је Расадник „Марковић“ из Великог Шиљеговца, чијем је представнику награде уручила председница Скупштине ГО Костолац Милена Церовшек. Трећа је Надици Мирић из Смедерева, којој је награду уручила директорка Центра за културу „Костолац“ Јелена Шаманц. Честиткама су се придружили и присутни чланови Већа ГО Костолац, Маријана Божић, Драган Ранисављев и Бајрам Морина.

Излагача цвећа било је педесет, онолико колико је то простор дозвољавао, с обзиром на то да је интересовање продаваца да учествују на костолачком Фестивалу било далеко веће.

Целокупан догађај употпуњен је културно – уметничким програмом који су припремили КУД „Костолац“ са својим ансамблима и солистима Маријом Дражић и Слободаном Јанковићем, а потом и Плесни студио „Амадеус“.

Покровитељ манифестације је Градска општина Костолац, а организатор Центар за културу „Костолац“, уз подршку Туристичке организације Града Пожаревца, Туристичке организације општине Велико Градиште, као и спонзора из Костолца: фарбаре „Сарафиновић“, цвећаре „Звончица“, кафеа „Малиган“ и „Балтазар“.

 

 

 

Детаљније у недељним новинама Браничевског округа „Реч народа“, које су у продаји од уторка, 23. априла.