2017-06-20T23:46:12+02:00 20. јуна, 2017. 23:46 |

Велики сликари поново у Пожаревцу

SlikariПоводом одржавања 11. по реду Међународне ликовне колонији „Љубав и разумевање“, градоначелник Пожаревца Бане Спасовић је за учеснике ове културне манифестације, у салонима Градског здања, организовао пријем. Присуствовали су и чланови Градског већа Саша Глуваков, Дејан Крстић и Далибор Миљковић.

На Колонији ове године учествују уметници из Русије, Јужне Кореје, Авганистана, Словиније, Црне Горе, Бугарске, Белорусије, Словеније, Украјине… Више од деценије, захваљујући овом, али и осталим културним дешавањима, Пожаревљани се могу сматрати привилегованима, када је у питању уживање у лепом и несвакидашњем. То је, како је рекао градоначелник Спасовић, резултат знања и умешности, односно знања и вештине у баратању кистом и четкицама.

           -Годинама уназад Пожаревац и његова околина извор су инспирације уметницима. Учесници свих претходних колонија, узвратили су нашем граду за ту инспирацију прелепим сликама, забележеним тренуцима које ми у Пожаревцу живимо читав свој живот. Радујући се овогодишњем виђењу врхунских ликовних уметника, и овај  пут напомињем да су капије нашег града  увек отворене  не само сада, током трајања Колоније, већ и иначе, кад год вас путеви доведу у наш крај, рекао је Спасовић обраћајући се сликарима.

Снежана Милошевић, председница Удружења ликовних стваралаца „Ђура Јакшић“, иначе организатора Ликовне колоније, изразила је наду да ће Пожаревац ускоро, као и Нови Сад, постати културни центар Србије.

-Желим свима да пренесем поруку да је Браничевски регион, на челу са Градом Пожаревцем, заиста град љубави и разумевања, истакла је Снежана Милошевић.

У наставку сусрета размењени су пригодни поклони.

М. П.