2020-09-01T10:14:05+02:00 1. септембра, 2020. 10:14 |

Велико Градиште: Милићу шести мандат

На првој седници новог сазива Скупштине општине Велико Градиште одржаној протекле седмице одборници су бирали извршне органе ове локалне самоуправе.

Већином гласова за челног човека Општине изабран је Драган Милић, одборник са листе “Александар Вучић – За нашу децу“ и досадашњи председник, коме су одборници по шести пут указали поверење. Са исте листе изабран је и његов заменик, Слађан Марковић, у трећем мандату заредом.

Захваливши свима који су гласали за њега, председник се обратио и представницима опозиције са позивом да се придруже раду локалне самоуправе у свему што је на корист и добробит грађана, као и да изнесу критике за оно што сматрају да није у реду.

Драган Милић је на чело општине дошао први пут 1992. године као председник Скупштине општине. За председника Општине наредни пут изабран је на директним изборима 2004. године са четворогодишњим мандатом. Од 2010. године поново обавља ову функцију, а још два мандата добија и на локалним изборима 2012. и 2016. године.

На предлог председника Општине, изабрани су и чланови Општинског већа: Зоран Алексић, Зоран Николић и Милан Ђуричић из Великог Градишта, Дејан Ивановић из Курјача и Јелена Костић из Поповца.